GOD DANKEN


Hebreeën 13
Laten wij dan altijd door Hem een lofoffer brengen aan God, namelijk de vrucht van lippen die Zijn Naam belijden.


Je handen opheffen en God danken is gemakkelijk als je net een geweldige zegen hebt ontvangen: "God, ik kan U niet genoeg bedanken voor dit wonder!", "Dank U, Vader, voor het beantwoorden van mijn gebed!", "Vader, bedankt voor de meevaller!"

Misschien kreeg je bijna een ernstig ongeluk, maar behoedde God jou voor dit gevaar, net op tijd. Of misschien heeft een dierbaar familielid of goede vriend, na jaren in ongeloof geleefd te hebben, Jezus uiteindelijk als God en Verlosser aangenomen, of misschien werd een dierbare vriend genezen van een langdurige ziekte? Reden genoeg om God te danken!

Maar er zijn tijden dat je geen zin hebt om je handen op te heffen om God te danken en te prijzen, maar toch doe je het?! Misschien voel jij je de laatste tijd erg ontmoedigd. Misschien lijkt alles mis te gaan en heb je het gevoel dat je in grote problemen zit? Het huilen staat je nader dan het lachen.... Neem dan toch de bewuste beslissing om je handen op te heffen en God te danken dat Hij er voor jou is! Je opent je mond en begint Hem te danken en te eren, ook al heb je er echt geen zin in.... In het midden van het proces waar je doorheen gaat, dank je Hem dat Hij jouw gerechtigheid is, ondanks alle fouten die je hebt gemaakt. Je dankt Hem dat Hij jouw Verlosser, Beste Vriend en Geneesheer is en dat Zijn vrede in jouw leven zal komen en zal blijven en dat Hij de stormen in jouw leven zal bedaren.

God ziet en waardeert het dat jij, ondanks het feit dat je zo ontmoedigd bent, Hem vrijwillig en vrijmoedig dankt! Jouw dankbaarheid tijdens stormen wordt door Hem net zo gewaardeerd als de dankzegging na een (wonderbaarlijke) zegening.

En wanneer jij ervoor kiest om Hem te danken voor Zijn onfeilbare liefde, Zijn trouw om jou te bevrijden, te beschermen en voor jou te zorgen, zelfs als je de zegeningen nog niet ziet, zal je spoedig ervaren dat je de zegeningen ervaart en geniet! Dus hef je handen op en dank God, want Hij is goed, en Zijn genade blijft eeuwig bestaan, zoals we in Psalmen 106 kunnen lezen:

Halleluja! Loof de HEERE, want Hij is goed, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig.

Heb je Jezus Christus nog niet aanvaard als God en Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Lees dan Romeinen 10:9 en bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed:

Hemelse Vader. Ik aanvaard Jezus Christus als God en Verlosser. Ik geloof dat Jezus voor al mijn zonden gestorven is, en dat Hij uit de dood is opgewekt. Door het geloof in Uw Woord ontvang ik redding. Ik dank U voor de vergeving van al mijn zonden. AMEN.

Vragen? Gebed of hulp nodig?
Bel of mail ons →


info@gelooft.com | Facebook