GEZEGEND, WAAR JE OOK BENT!


Deuteronomium 28
Gezegend zult u zijn in de stad, en gezegend zult u zijn op het veld.

Er zijn mensen die denken dat ze moeten verhuizen, of moeten emigeren, of voor een bepaald bedrijf moeten werken, om gelukkiger te zijn.

De waarheid is dat niet de plaats of de fijne baan zegeningen brengt, maar het feit of Gods zegen op jou is! En, als je een kind van God bent - dat betekent als je Jezus aangenomen hebt als persoonlijke Verlosser, ben je al gezegend met alle geestelijke zegeningen in Christus Jezus (Efeziërs 1: 3). Jezus heeft betaald voor alles met Zijn bloed! De zegen is dus niet op het land, maar op de persoon!

In de stad Jeruzalem werd Jezus gemarteld, vervloekt en bespuugd. En vlak buiten de stad, op de heuvel Golgotha, werd Hij doorboord en gekruisigd. En daarom ben jij gezegend in de stad en in het land! Je bent gezegend, ongeacht je locatie.

Misschien werk je in een niet-Christelijk bedrijf en je baas mag je niet echt. Misschien behandelt hij je niet goed. Maar God kan jou nog steeds zegenen, ondanks je baas! Je bent gezegend, omdat je op God vertrouwt. Het heeft niets met je baas of bedrijf te maken!

Waarom lijkt het erop dat je de zegeningen niet (altijd) ziet?

Als je de zegeningen niet ziet, ga dan eens na wat je gelooft en wat je zegt. Sommige mensen klagen en geven alles en iedereen de schuld voor hun gebrek, hun leegte of ongeluk. Ze wijten hun ongeluk aan hun ouders (opvoeding), huidskleur, geslacht, het milieu of de overheid. Doe dit niet! Geloof en belijd dat je gezegend bent door het volbrachte werk van Jezus aan het kruis!

Het maakt niet uit waar je werkt of woont, welke kleur je huid is, of je man of vrouw bent. Als God jou zegent, dan ben je gezegend! En het is allemaal dankzij Jezus. Dus zeg tegen jezelf: "Ik ben gezegend, waar ik ook! Ik ben gezegend in de stad, gezegend op het land!"

Heb je Jezus Christus nog niet aanvaard als God en Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Lees dan Romeinen 10:9 en bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed:

Hemelse Vader. Ik aanvaard Jezus Christus als God en Verlosser. Ik geloof dat Jezus voor al mijn zonden gestorven is, en dat Hij uit de dood is opgewekt. Door het geloof in Uw Woord ontvang ik redding. Ik dank U voor de vergeving van al mijn zonden. AMEN.

Vragen? Gebed of hulp nodig?
Bel of mail ons →


info@gelooft.com | Facebook