GODSBEWIJZEN - PROFETIEËN


Hebreeën 11
Het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, en een bewijs der zaken, die men niet ziet.

Je zult niet verbaasd zijn te lezen dat wij geloven dat God bestaat. We weten het zelfs zeker! Maar, eerlijk is eerlijk, er zijn veel mensen die niet in Hem geloven! Misschien ben jij er daar één van! Je zult vragen hebben en bewijzen willen zien! Wij tonen ze! Ben je benieuwd naar de bewijzen? Lees dan verder!

De meeste mensen die niet in God geloven willen eerst een bewijs zien. En, vaak komen er vage antwoorden, zoals "stel je open", "open je hart". Eigenlijk zijn die antwoorden juist! Als jij je open stelt voor God, zal Hij Zich aan jou tonen! Als jij Jezus aanroept, antwoordt Hij! En zo kan je binnen een paar minuten een bewijs ontvangen. "Flauw antwoord", zal je denken. En juist omdat jij dat denkt, gaan wij bewijzen dat God echt bestaat! De bewijslast zal steeds groter worden. Blijf dus lezen en keer regelmatig terug op deze pagina! In dit onderdeel zijn de Bijbelse profetieën het uitgangspunt. De Bijbel is het geschreven Woord van God. Misschien protesteer je direct. Je wilt immers een bewijs. Toch gaan we de Bijbel even gebruiken, lees rustig verder:

De Bijbel bevat enkele duizenden profetieën. Een profetie is een voorspellende uitspraak. Al deze profetieën zijn stuk voor stuk uitgekomen, of ze liggen in de toekomst, en moeten nog uitkomen. Bewijst dit de Waarheid van de Bijbel, dus het bestaan van God? Het antwoord is JA. Immers, als de Bijbel waar is, bestaat God! De eerste vraag die gesteld kan worden is de vraag of er geen andere voorspellers of boeken bestaan met profetieën, die allemaal uitgekomen zijn. Er zijn pogingen gedaan, maar het antwoord luidt "nee". De bekendste voorbeelden zijn de koran en Nostradamus. Over Nostradamus kunnen we kort zijn: deze voorspellingen zijn niet allemaal uitgekomen. De meeste voorspellingen waren dermate vaag, dat ze op verschillende manieren uitgelegd kunnen worden. De voorspellingen van Nostradamus eindigen in 3797. En, opvallend is dat de laatste bladzijde van dat boek van Nostradamus een aquarel bevat waarop Jezus (of Johannes - de schrijver van het Bijbelboek Openbaringen) staat afgebeeld. Hij houdt de Bijbel omhoog en wijst op dat boek. Waarschijnlijk wordt daarmee bedoeld dat de voorspellingen van de Openbaringen van Johannes in vervulling zullen gaan. Liet Nostradamus zich (ook) inspireren door de Bijbel? Nostradamus voorspelde voor 1999 dat er 'een grote koning van verschrikking uit de hemel komen'. Deze voorspelling is, op geen enkele wijze uitgekomen. Kortom: hoe boeiend de voorspellingen van Nostradamus ook lijken, ze zijn vaag en zeker niet volledig uitgekomen. De koran is een vervalsing van de Bijbel, duidelijk herkenbaar, ook door de valse voorspellingen in bijvoorbeeld Soera 30:2-4 (Romeinse verovering van Perzië), Soera 48:27 (binnengaan van Mekka).

De Bijbelse profetieën zijn wel uitgekomen. We maken onderscheid tussen verschillende soorten profetieën:

• Bijbelse profetieën die in de Bijbel uitgekomen zijn.
• Bijbelse profetieën die in de Bijbel uitgekomen zijn en tevens historisch controleerbaar zijn.
• Bijbelse profetieën die nog uit moeten komen.

Niet-gelovigen zullen de profetieën uit de eerste categorie logischerwijs niet als bewijs aanvaarden. Wanneer echter blijkt dat 100% van de profetieën uit de tweede categorie aantoonbaar uitgekomen zijn, is er een sterk bewijs geleverd voor de Waarheid van de Bijbel.


info@gelooft.com | Facebook