VERGADERING VAN SATAN


Johannes 14
Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.

Hoewel het onderstaande verhaal denkbeeldig is, is de duivel vooral in onze tijd heel actief. Vele zaken die hier genoemd worden zullen echt zo kunnen plaatsvinden.

Satan riep een vergadering bijeen van alle demonen in de wereld. In zijn openingstoespraak zei hij: We kunnen Christenen niet verhinderen om naar de kerk te gaan. We kunnen ze ook niet zo ver krijgen dat ze de Bijbel niet meer lezen en van de echte Waarheid horen. Ook is het moeilijk om te voorkomen dat zij een intieme relatie met hun Heiland en Zaligmaker onderhouden. Zodra zij die verbintenis met Jezus hebben, is onze macht over hen verdwenen of heel beperkt. Laat ze maar naar hun kerken gaan, laat ze maar Avondmaal vieren, maar steel hun tijd. Ze moeten geen tijd hebben om een relatie met Jezus Christus op te bouwen. Ik wil graag hebben dat jullie het volgende doen: Leid hun gedachten af, zodat zij geen contact meer met hun Zaligmaker hebben. Zorg dat ze de hele dag geen contact met hun Heiland kunnen hebben.

De demonen schreeuwden: Hoe moeten we dat doen? Dat is heel makkelijk, zei de duivel, probeer het volgende maar eens :

Houd hen bezig met de niet-noodzakelijke dingen van het leven en bedenk onnoemelijk veel schema's om hun gedachten mee bezig te houden.

Probeer ze te verleiden om veel en almaar meer geld uit te geven. Laat ze geld lenen en weer lenen.

Haal de vrouwen over om lange dagen te werken en laat de echtgenoten 6 tot 7 dagen per week een 10 tot 12 urige werkdag maken. Zo kunnen zij zich hun lege levensstijl veroorloven.

Laat ze zo weinig mogelijk tijd met hun kinderen doorbrengen. Zodra hun gezinnen dan in scherven uiteenspatten, zullen hun huizen geen ontsnappingsmogelijkheid voor de spanningen van het dagelijks werk meer zijn.

Probeer hun gedachten zo sterk met niet-essentiele zaken te vullen, dat ze het stille stemmetje in hun hart niet meer kunnen horen.

Houd de televisie, computer en smartphone voortdurend aangeschakeld in hun huizen.

Zorg dat er in winkels en restaurants onchristelijke muziek wordt gespeeld, dit zal hun gedachten doen vastlopen en hun binding met Christus verbreken.

Zorg dat er stapels tijdschriften en kranten op de koffietafel liggen en laat het nieuws 24 uur per dag hun hersenen overspoelen.

Laat hun postbussen overlopen met junkmail en promoties die allerlei gratis produkten en diensten aanbieden, evenals valse hoop.

Publiceer magere, maar mooie meiden en modellen in tijdschriften, en laat de televisie hier rijkelijk mee bedeeld zijn, zodat de mannen gaan denken dat alleen schoonheid aan de buitenkant belangrijk is. Zo zullen ze over hun eigen vrouwen ontevreden worden.

Zorg ervoor dat de vrouwen te moe zijn om de liefde met hun echtgenoten te bedrijven, en geef hen hoofdpijn. Wanneer de echtgenoten niet die liefde krijgen, die hen toekomt, zullen ze die elders gaan zoeken. Zo vallen gezinnen uit elkaar. Geef ze de kerstman om ze af te leiden van het onderricht aan hun kinderen over de werkelijke betekenis van het Kerst-evangelie. Geef ze een paashaas, zodat ze niet over de Opstanding, zonde en dood zullen kunnen praten.

Laat ze zeer uitgeput van hun vakanties terug komen. Maak ze zo druk met allerlei onzin, dat ze nooit in de natuur komen en Gods prachtige Schepping kunnen bewonderen.

Laat ze veel naar amusementsparken, disco's en films gaan. Houd hen vooral heel erg bezig!

Wanneer ze samenkomen in de kerk, laat ze dan vooral veel roddelen, zodat ze een bezwaard en troebel geweten krijgen.

Vul hun leven met zoveel "goede dingen", dat ze geen tijd meer hebben om kracht van Jezus te ontvangen. Dan zullen ze in hun eigen kracht gaan werken en hun gezondheid en gezin opofferen voor zogenaamde goede doelen.

Het zal werken! Het zal resultaat hebben. Het was en is een groots plan. De demonen gingen aan de slag om hun taak uit te voeren. Ze kregen het voor elkaar om Christenen op de hele wereld gespannen, druk en haastig te maken, zodat deze Christenen nog nauwelijks tijd voor God en hun gezinnen hadden. Die Christenen hadden helemaal geen tijd meer om anderen van de Kracht en Liefde van Jezus te vertellen, zodat het leven van die anderen niet veranderd kon worden.

De vraag is nu: Is of was de duivel succesvol met zijn schema? Laten we allemaal eens naar ons eigen leven kijken, of wij ook zo "bezig" zijn.....

Heb je Jezus Christus nog niet aanvaard als God en Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Lees dan Romeinen 10:9 en bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed:

Hemelse Vader. Ik aanvaard Jezus Christus als God en Verlosser. Ik geloof dat Jezus voor al mijn zonden gestorven is, en dat Hij uit de dood is opgewekt. Door het geloof in Uw Woord ontvang ik redding. Ik dank U voor de vergeving van al mijn zonden. AMEN.

Vragen? Gebed of hulp nodig?
Bel of mail ons →


info@gelooft.com | Facebook