GOD WIL VREUGDE EN BLIJDSCHAP VOOR ZIJN KINDEREN!


Johannes 14
Jezus zei tegen hem: Ben Ik zo'n lange tijd bij u, en kent u Mij niet, Filippus? Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien; en hoe kunt u dan zeggen: Laat ons de Vader zien?


Een vader vertelt zijn zoontje: "Kom hier, jongen. Je moeder zegt dat je langs de weg hebt gespeeld. Klopt dat?" "Ja, papa, het spijt me.", zegt de kleine jongen. De vader antwoordt: "Hoe vaak heb ik je gezegd niet in de buurt van de weg te spelen? Kom hier! Ga op de weg liggen!". Vervolgens rijdt de vader met zijn auto over de benen van zijn zoontje. Het geluid van het breken van de botten is hoorbaar en de arme jongen schreeuwt van de pijn! "Nu, lieve jongen, besef dat papa van je houdt. En papa deed dit om jou te leren dat spelen langs de weg gevaarlijk is!", maakt de vader duidelijk.

Waarschijnlijk schud je nu vol afschuw je hoofd, je afvragend welke zieke vader zoiets zou doen. Toch zijn er veel Christenen die geloven dat onze Hemelse Vader hetzelfde doet. Ze geloven en verkondigen dat Hij mensen ziektes, ongelukken, natuurrampen en de dood geeft om hen lessen te leren.

Echter, Jezus zei in Johannes 14:

Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien

Jezus is God! In de Bijbel lezen we dat Jezus (God) zieken geneest. Als God wil dat sommige mensen ziek worden of blijven, dan zouden we tenminste één geval in de Bijbel moeten aantreffen waarin Jezus zegt: "Jij bent te mooi, ontvang melaatsheid" of "Blindheid is goed voor je. Blijf blind!" Maar, het tegendeel is waar! Jezus genas ieder mens die onderdrukt werd door de duivel, zoals we in Handelingen 10 kunnen lezen:

hoe God Jezus van Nazareth gezalfd heeft met de Heilige Geest en met kracht en hoe Hij het land doorgegaan is, terwijl Hij goeddeed en allen die door de duivel overweldigd waren, genas, want God was met Hem.

En, dát is het hart van God! Als een kind ziek is of pijn heeft, wil een fatsoenlijke ouder dat het kind geneest of dat het geen pijn meer heeft! We zouden ziekte en pijn moeten haten! God haat ziekte en pijn! God geeft ons geen ziekte of pijn om ons een lesje te leren of Zichzelf te verheerlijken. Dát denken is praten vanuit een verwrongen geest gebonden door religie! En het Christendom is geen religie. Christen zijn betekent het hebben van een liefdevolle relatie met jouw Hemelse Vader! Luister naar wat God tegen jou zegt in jouw hart, als jij Jezus als Verlosser en God hebt aangenomen: "Ik zal je nooit voor je zonden straffen, omdat ze in Mijn Zoons Lichaam zijn gestraft. Ik wens je niet ziek. Ik zal jouw kind niet wegnemen of jou ellende geven om je een les te leren. Mijn Hart wil altijd dat het Mijn kinderen goed gaat en dat ze blij en gezond zijn!"

Heb je Jezus Christus nog niet aanvaard als God en Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Lees dan Romeinen 10:9 en bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed:

Hemelse Vader. Ik aanvaard Jezus Christus als God en Verlosser. Ik geloof dat Jezus voor al mijn zonden gestorven is, en dat Hij uit de dood is opgewekt. Door het geloof in Uw Woord ontvang ik redding. Ik dank U voor de vergeving van al mijn zonden. AMEN.

Vragen? Gebed of hulp nodig?
Bel of mail ons →


info@gelooft.com | Facebook